Muuan kyläkirja

28.6.2016 ilmestyi uusi kirja Louhiojan kylästä

Louhiojan toinen kyläkirja tarinoi kylää laajemmin koko Louhiojan koulu- ja vaalialuepiirissä. Eletään keskellä Pohjois-Karjalaa Pielisjoen länsipuolta. Naapurikylistä kirjan kainalossa mukana ovat Karhunsalo, Kuusijärvi, Mustavaara, Nilos, Novikka ja Vanha-Kaltimo. Myös Louhiojan kylänosat Elovaara, Halla-Aho, Heikuranvaara, Loira, Riutta, Tannilanvaara ja Tavisärkkä kertovat omaa tarinaansa.

Mutta mikä on rantoineen kaunis asemanseutu nimeltään, saako sitä kutsua upotettujen koskiensa mukaan taas kunniakkaalla Kaltimon nimellä?


Uutta kyläkirjaa voi kysellä kyläyhdistyksen jäseniltä, tapahtumista, kyläaktiiveilta. Tilausohjeet löydät sivun alalaidasta.

Kirjan hinta 25€/kpl + postit
Kaikki kolme kirjaa yhdessä 60 euroa + postit
Kaksi kirjaa 40 euroa + postit


Louhiojalta hyvää päivää

Louhiojan kyläyhdistyksen ensimmäinen kyläkirja ilmestyi 10.10.2012

Aloite kylätoiminnan aloittamisesta tuli Enon kuntaan valitulta maatalouden kehittämistoimikunnalta, joka järjesti kokouskierroksen kunnan eri kylille. Louhiojalla kokous kutsuttiin koolle 1.2.1979. Kokouksessa valittiin ensimmäinen kylätoimikunta mihin tuli puheenjohtajaksi Alpo Hassinen ja jäseniksi Annikki Hyttinen, Toivo Sivonen, Reino Kuronen, Kauko Heiskanen, Lauri Liimatta ja Onni Hiltunen.

Ensimmäisiä näkyviä tuloksia oli pyykkilaiturin saaminen joen rantaan ja sille johtava tie. Muita kylätoimikunnan tahdosta kummunneita toimenpiteitä olivat mm. kylänimeä osoittavat kyltit kantatien varteen, postiaseman saaminen kylälle sekä luistinrata ja uimaranta, jotka kunta toteutti mutta ei ilman kylätoimikunnan aktiivista mukanaoloa.

Tänään postiasemaa ei ole ja monet asiat ovat kehittyneet, useat parempaankin päin. Vuonna 2009 Louhiojan kylätoimikunta muuttui Louhiojan kyläyhdistykseksi ajan trendin mukaan. Hallitus on sama kuin tämä kylästatuksen nostatuskirjan toimituskunta. Työ jatkuu.


Kirjan hinta 25€/kpl + postit
Kaikki kolme kirjaa yhdessä 60 euroa + postit
Kaksi kirjaa 40 euroa + postit

Ojasta louhittua

Kesäkuussa 2018 oli aika kolmannen Louhiojan kyläkirjan


Kirjaa voi kysellä kyläyhdistyksen jäseniltä, tapahtumista, kyläaktiiveilta. Tilausohjeet löydät sivun alalaidasta.

Kirjan hinta 25€/kpl + postit
Kaikki kolme kirjaa yhdessä 60 euroa + postit
Kaksi kirjaa 40 euroa + postit


Myyntipaikat

Kirjoja myydään Enossa seuraavissa paikoissa:
Louhitalo, Mantsin kehys, ent. Kunnantalon palvelupiste ja kyläyhdistyksen jäseniltä.

Kirjoja voit tilata myös Seija Antikaiselta sähköpostilla.
Seija Antikainen, p. 050 360 7846 seija@nouve.net